APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. 

 

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn. 

 

U kunt uw voertuig al vanaf twee maanden vóór de APK-vervaldatum opnieuw laten keuren. Bij het bepalen van de termijn van twee maanden wordt de APK vervaldatum meegerekend. De nieuwe APK-vervaldatum blijft dan hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden). Wilt u weten wat de precieze vervaldatum APK van uw voertuig is, dan kunt u uw voertuiggegevens raadplegen.

 

Tijdens de APK voert Van Seeters Autotechniek verschillende werkzaamheden uit. We testen bijvoorbeeld uw wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en remmen en bekijken of uw auto niet teveel vervuilende stoffen uitstoot. Vaak voeren wij de benodigde reparaties direct uit. Eventuele extra kosten die voortvloeien uit de APK-keuring bespreken we altijd op voorhand met u. Zo komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan.

 

Onderhoud